Comunicat de presă referitor la afirmațiile domnului Aurelian Bădulescu la adresa unui cetățean aparținând comunității evreiești

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 18.07.2019, a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetațean aparținând comunității evreiești “ [...] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român[...]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit [...]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei.

Vot: în unanimitate a celor prezenţi (6 voturi)

18 iulie 2019

Rezultatul selectiei dosarelor candidatilor inscrisi la concursul organizat in data de 30.09.2019

23 Sep 2019