Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 03.10.2018

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor, în data de 03.10.2018, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.

Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei.

• hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

1. Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.

Fapta se sancționează cu avertisment contravențional.

• hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

1. Afirmațiile domnului Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, privind necesitatea introducerii educației sexuale în școli, ocazie cu care a declarat că un factor de risc al natalității la fetele minore provine din rândul comunității de romi, nu constituie discriminare, declarația se încadrează în limitele libertății de exprimare.

-  hotărâre adoptată cu 6 voturi pentru si 1 vot impotriva.

Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare.

03.10.2018

Comunicat de presă referitor la afirmațiile domnului Aurelian Bădulescu la adresa unui cetățean aparținând comunității evreiești

17 Jul 2019

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţii...

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel - ”10 ani de Implementare a Deciziei Cadru UE privind rasismul și xenofobia în România: provocări și abordări noi a acțiunilor privind infracțiunile motivate de ură”

28 Jun 2019

Conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini și documentația de atribuire.

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel

11 Jun 2019

Proiect ”10 ani de Implementare a Deciziei Cadru UE privind rasismul și xenofobia în România: provocări și abordă...