Comunicat de presa referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 25.04.2018

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 25.04.2018, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Scandările „Afară, afară cu ungurii din țară!’’ de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a cetatenilor români aparținând minoritătii aparținând comunității maghiare conform art. 2, alin. 1, și art 15. din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federația Română de Fotbal și S.C. Dinamo 1948 București, Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iasi” și obligația de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioada de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speță.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8).

2. Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă).

25.04.2018

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 11.09.2019

11 Sep 2019