A cincea masa rotunda cu tema "Provocari si prioritati in lupta antidiscriminare"

 

Sigle_CoE_si_CNCD_pt__site_6_.png

 

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii implementeaza, in perioada 2014-2016, proiectul predefinit cu finantare externa nerambursabila intitulat "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii civile", finantat in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO 10 – Copii si tineri la risc si initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale, avand ca principal partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare a Consiliului Europei.

Obiectivele proiectului sunt cresterea nivelul de constientizare cu privire la noile provocari in dinamica fenomenului discriminarii in societatea romaneasca, atat la nivel national, cat si la nivel local, precum si elaborarea strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii in perioada 2015-2020 printr-o larga participare a tuturor actorilor semnificativi si pe baza standardelor relevante.

O componenta importanta a procesului de consultare in elaborarea Strategiei este implicarea autoritatilor locale, a organizatiilor non-guvernamentale si a asociatiilor profesionale la nivel local, ca parte a efortului de a elabora un set de politici publice vizand mai ales comunitatile de la acest nivel.

In acest sens, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza mese rotunde la nivel regional cu reprezentanti ai autoritatilor locale, in scopul identificarii problemelor actuale si a celor mai bune solutii de tratare a acestora pentru includerea in noul document strategic.

Cel de al cincelea eveniment de acest tip se va desfasura in data de 31 martie 2015, in localitatea Craiova, la Hotel Helin Central, Calea Bucuresti nr. 88.

Mai multe informatii puteti obtine scriind la adresa de e-mail predefinitcncd@gmail.com.

 

Sigle_proiect_SEE_pt__site_bun_6_.png

 

Noutati

Comunicat de presă

12 Aug 2020

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 12 august 2020

Comunicat de presă

01 Jul 2020

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reunit astăzi în prima ședință, și-a ales conducerea prin votul me...

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 17 iunie 2020

17 Jun 2020

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petiții...


toate articolele