Lansarea proiectului predefinit "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin ...

 

Sigle_CoE_si_CNCD_pt__site_6_.png

 


Lansarea proiectului predefinit
„Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national
prin participarea larga a profesionistilor si a societatii civile”

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va implementa, in perioada 2014 – 2016, proiectul cu finantare externa nerambursabila intitulat „Consolidarea masurilor anti-discriminare la nivel national prin larga participare a specialistilor si a societatii civile”.

Beneficiind de o finantare in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO10 – Copii si tineri in situatii de risc si initiative locale si regionale de reducere a inegalitatilor la nivel national si de promovare a incluziunii sociale, proiectul va avea ca partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare si va urmari doua obiective:

1. Sa contribuie la elaborarea strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii in perioada 2014-2020, printr-o larga participare a tuturor actorilor semnificativi si pe baza standardelor europene relevante.

2. Sa creasca nivelul de constientizare cu privire la noile provocari in dinamica fenomenului discriminarii in societatea romaneasca, atat la nivel national, cat si local.
In contextul demararii activitatilor specifice ale proiectului mentionat, in data de 4 martie 2014 va avea loc la sediul institutiei noastre o prima intalnire la care vor participa reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, ai Consiliului Europei, ai Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei, precum si expertii europeni responsabili cu evaluarea masurilor implementate de catre CNCD, in conformitate cu prevederile strategiei antidiscriminare pentru perioada 2007-2013.

O parte a acestei intalniri de lucru este dedicata dialogului cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale cu activitate recunoscuta in domeniul promovarii drepturilor omului si a nediscriminarii, cu scopul de a realiza o introducere in tematica si abordarea proiectului si de a identifica cele mai bune metode de colaborare intre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca promotor al proiectului, si reprezentantii societatii civile, in scopul atingerii cu succes a obiectivelor propuse.

Proiectul are un buget de 399.999 de Euro.

 

Sigle_proiect_SEE_pt__site_bun_6_.png

 

Noutati

ANUNŢ DE CONCURS - Consilier juridic clasa I

24 Feb 2020

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1 (intrarea...

ANUNŢ DE CONCURS - Referent clasa a-III-a

24 Feb 2020

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1 (intrarea...

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 29.01.2020

29 Jan 2020

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în dat...


toate articolele