Campania "Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti"


Campania "Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti" a fost proiectata sa se deruleze pentru toata durata anului 2007, prima perioada fiind aleasa luna iunie – iulie, iar a doua perioada in luna octombrie – decembrie. In organizarea si desfasurarea campaniei sunt implicati in calitate de parteneri Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, initiatorul campaniilor de prevenire a manifestarilor discriminatorii din domeniul sportiv, Federatia Romana de Fotbal (FRF), European Grassroot Organisation (ERGO) si Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN).
In prima parte a campaniei, s-a organizat in data de 1 iunie un mini-turneu de fotbal, destinat juniorilor cluburilor de fotbal din Bucuresti, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Copilului. De asemenea, in data de 25 iulie, la meciul din Super Cupa Romaniei, dintre Rapid Bucuresti si Dinamo Bucuresti, jucatorii de fotbal impreuna cu arbitrii au purtat inainte de inceperea meciului tricouri inscriptionate cu mesajul campaniei, in semn de respingere a manifestarilor rasiste si violente de pe stadioane.
A doua parte a campaniei ,,Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti” a inceput in data de 13 octombrie, cand la meciul de fotbal dintre selectionatele nationale ale Romaniei si Olandei, disputat la Constanta au avut loc o serie de actiuni menite sa atraga atentia spectatorilor asupra efectelor negative ale rasismului si violentei in sport. Printre activitatile intreprinse se pot enumera: afisarea de banere in interiorul stadionului cu mesajul ,,Rasismul nu intra pe stadion”, distribuirea spectatorilor de pliante informative, care prezentau sanctiunile aplicate de forurile fotbalistice si europene in cazul incidentelor rasiste, si tricouri inscriptionate cu mesajul campaniei.
Toate aceste actiuni vor fi continuate cu o serie de activitati educative, care vor avea loc in scolile si liceele din Bucuresti, pentru ca tinerii sa constientizeze gravitatea manifestarilor discriminatorii si violente de pe stadioane si in afara lor. Printre participantii la vizitele in scoli si licee se numara si jucatorul de fotbal Banel Nicolita, un model pentru tanara generatie, care le va expune tinerilor despre experientele in care a fost tinta scandarilor rasiste venite din partea spectatorilor.
Tot in cadrul acestei campanii, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a realizat impreuna cu agentia de publicitate Ogilvy Group un spot video, care va fi difuzat pana la sfarsitul anului la posturile de televiziune din Romania, pentru a evidentia modul in care rasismul afecteaza oamenii din jurul nostru.
Aceasta campanie are loc in contextul ,,Saptamanii de actiune impotriva rasismului in fotbal” care se desfasoara anual la nivel european in luna octombrie si la care CNCD s-a implicat activ, inca din anul 2003.
"Rasismul strica jocul. Violenta distruge vieti” este o campanie care isi propune sa diminueze manifestarile discriminatorii si violente de pe stadioane si in afara lor si sa promoveze dialogul social prin intermediul sportului.

Puteti vizualiza spotul campaniei aici

 

Noutati

ANUNŢ DE CONCURS - Consilier juridic clasa I

24 Feb 2020

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1 (intrarea...

ANUNŢ DE CONCURS - Referent clasa a-III-a

24 Feb 2020

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1 (intrarea...

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 29.01.2020

29 Jan 2020

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în dat...


toate articolele